Бар’єрні оболонки з перенесенням спецій – це нове обличчя нарізаних м’ясних виробів

10.04.2019

Зручність і широка доступність – одне з найбільших переваг, для яких споживачі цінують нарізані м’ясо-ковбасні вироби. Не дивно, що ця категорія постійно динамічно розвивається – особливо в дисконтних мережах.

До теперішнього часу м’ясні заводи, що виробляють такі продукти, використовували відомі та перевірені рішення. Однак ці методи потребують вдосконалення. Використання оболонок зі спеціями пов’язане з обсипанням приправи, вічно брудним продукційними лініями і коротким терміном зберігання готової продукції. Ринку потрібне нове рішення – SpiceBar – трансферуюча спеції оболонка з бар’єрними властивостями.

Osłonki spicebar

Spicebar – це рішення для підприємствб які потребують бар’єрного захисту своїх м’ясо-ковбасних продуктів з зовнішнім шаром приправ. Наша оболонка характеризується високою стабільністю калібру по всій довжині бруска. Це дозволяє отримати повторюваний діаметр зрізу і міцне рівномірне покриття обраною спецією. Високі бар’єрні властивості SpiceBar також забезпечують підвищену механічну міцність. Таке рішення виключає втрати часу на мануальні виробничі процеси і продовжує термін придатності виробів перед нарізанням, що пов’язано зі значною фінансовою економією для заводу. Це дозволяє оптимізувати і закумулювати виробництво, виробляючи продукти можливі до складування, перед фактичним замовленням остаточним споживачем. Це особливо корисно для компаній, які співпрацюють з великими роздрібними мережами, які часто дивують короткими термінами виконання замовлень у зв’язку з раптовими рекламними кампаніями.

Нинішні користувачі оболонок SpiceBar також звертають увагу на високу ароматичність продуктів, але вони безумовно цінують чистий процес передачі спецій. Це особливо важливо, коли використовуються спеції з дуже виразними, сильно забарвлюючими властивосцями, що вимагають використання сильних миючих засобів після процесу обробки. Кінець генеральних прибирань інструментів після кожного виробничого циклу!

– Оболонка SpiceBar є відмінним рішенням для виробництва варених виробів, призначених для нарізки – як зі свинини, так і з птиці.  Широкий вибір доступних спецій та посипок дозволяє не тільки модифікувати зовнішній вигляд продукту, але й надати йому неповторний аромат та смак – говорить Адріан Возніца, технолог групи Nomax. Бар’єрні функції оболонки гарантують мінімізацію втрам під час теплової обробки, що призводить до браку втрат продуктивності оболонки під час процесу пропарення. Високі бар’єрні властивості також призводить до значного видовження терміну придатності продукту в оболонці SpiceBar. Завдяки цьому виробник може скористатися можливістю виготовлення і зберігання великих виробничих партій. У той же час готовий продукт взагалі не втрачає смакуб аромату та маси- додає він.

Однак приготування цього виду продукції було нелегким. Дорога від початкових випробувань і тестів до першого впровадження на м’ясокомбінаті була надзвичайно вибоїстою і тривала кілька років! Nomax розпочав роботу над цим проектом у 2015 році в тісній співпраці з іноземним партнером. По дорозі ми зіткнулися з багатьма труднощами – підбирання сировини з відповідними властивостями, вибором і розробкою оригінального методу нанесення приправ або методом формування оболонки, а також тестів, випробувань і тестів знову …. Сьогодні можна з впевненістю сказати, що після місяців напруженої роботи був створений продукт, що відповідає ринковим очікуванням. Однак, ми не ставимо проект на полицю і постійно вдосконалюємо це рішення, старанно слухаючи коментарі клієнтів і вивчаючи цей продукт разом з ними. Однак, слід підкреслити, що завдяки своїм особливим властивостям SpiceBar є продуктом найвищої якості на ринку оболонок з перенесенням спецій.